ИЗДАВАШТВО

Издања Центра која се односе на традиционалну културу код Срба

Ова издања ће кроз перо наших етнолога, етнографа, историчара, музиколога, књижевника допринети да се српска традиција , култура и уметност сачувају од заборава и пруже потребна знања свима који желе да се баве овим областима и да буду темељ на који ће се надградити нешто што ново време доноси али никако дозволити да се срж вековима збрајана изгуби.

Конкурс за књижевна дела са мотивима српске традиције

У циљу успешног обављања своје основне делатности Центар ће сваке године расписивати конкурс за књижевна дела са мотивима српске традиције.Биће отворени конкурси за роман, драму, приповетку, есеј и песму. По оцењивању од стране стручног жирија најбољи радови биће објављени у оквиру једне од наших библиотека.

Зборник радова чланова Књижевног клуба

На крају сваке сезоне чланови књижевног клуба Центра имају могућност да своја нова дела створена током рада у Књижевном клубу објаве у нашем Зборнику.

ТЕМАТСКЕ ВЕЧЕРИ

Промоције књига

Организујемо промоције дела познатих књижевника, актуелних дела али и дела неафирмисаних и младих писаца, оних који својим остварењима траже публику.

Вече аутора

Ово је посебно интересантан сусрет аутора и публике кроз који сам писац говори о свом делу, често потпомогнут речју критичара и теоретичара, о стваралачком пориву, процесу настајања дела, инспирацији.

 

Scroll to top